Fortsätt till huvudinnehåll

SUPER GOTT brytbröd med örter..

Degen
7 dl Vetemjöl
1/2 paket Jäst
1 msk flytande Honung


1/2 msk Salt
3 dl ljummet Vatten

Topping
Tomater
Rödlök
(Oliver)
Flingsalt
Färska Örter
1 msk Olivolja

Blanda Mjöl, smulad Jäst, Honung & Salt i en bunke.
Tillsätt Vatten & arbeta samman
till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en tjock platta
(ungefär som en tjock pizza).
Lyft över på en plåt.
Lägg på toppingen & ringla över olja, strö
över örter (timjan hade vi, men är ju en smaksak)
& salt (flingsalt).
Låt brödet jäsa i ytterligare 25 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Fantastiskt gott enligt vår smak, passar perfekt till grillat!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Dagiskaka..

3 Ägg 3 dl Socker

Marksten..