Degen
7 dl Vetemjöl
1/2 paket Jäst
1 msk flytande Honung
1/2 msk Salt
3 dl ljummet Vatten
Topping
Tomater
Rödlök
(Oliver)
Flingsalt
Färska Örter
1 msk Olivolja
Blanda Mjöl, smulad Jäst, Honung & Salt i en bunke.
Tillsätt Vatten & arbeta samman
till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en tjock platta
(ungefär som en tjock pizza).
Lyft över på en plåt.
Lägg på toppingen & ringla över olja, strö
över örter (timjan hade vi, men är ju en smaksak)
& salt (flingsalt).
Låt brödet jäsa i ytterligare 25 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Fantastiskt gott enligt vår smak, passar perfekt till grillat!
7 dl Vetemjöl
1/2 paket Jäst
1 msk flytande Honung
1/2 msk Salt
3 dl ljummet Vatten
Topping
Tomater
Rödlök
(Oliver)
Flingsalt
Färska Örter
1 msk Olivolja
Blanda Mjöl, smulad Jäst, Honung & Salt i en bunke.
Tillsätt Vatten & arbeta samman
till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en tjock platta
(ungefär som en tjock pizza).
Lyft över på en plåt.
Lägg på toppingen & ringla över olja, strö
över örter (timjan hade vi, men är ju en smaksak)
& salt (flingsalt).
Låt brödet jäsa i ytterligare 25 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Fantastiskt gott enligt vår smak, passar perfekt till grillat!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för era kommentarer!!
Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail hannahaba85@gmail.com
ha det gott!