Fortsätt till huvudinnehåll

SUPER GOTT brytbröd med örter..

Degen
7 dl Vetemjöl
1/2 paket Jäst
1 msk flytande Honung


1/2 msk Salt
3 dl ljummet Vatten

Topping
Tomater
Rödlök
(Oliver)
Flingsalt
Färska Örter
1 msk Olivolja

Blanda Mjöl, smulad Jäst, Honung & Salt i en bunke.
Tillsätt Vatten & arbeta samman
till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en tjock platta
(ungefär som en tjock pizza).
Lyft över på en plåt.
Lägg på toppingen & ringla över olja, strö
över örter (timjan hade vi, men är ju en smaksak)
& salt (flingsalt).
Låt brödet jäsa i ytterligare 25 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Fantastiskt gott enligt vår smak, passar perfekt till grillat!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Påsk shopping

Kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt med påsk saker.  Är ju inte länge man har framme dom, men den korta tiden gör det en glad.   Idag var jag o köpte lite vintage ägg till barnen och några nya dukar.    Ha det så gott 🐣🐥

Piratkalas nästa vecka

Nästa vecka fyller vår lilla kille 3 år och då vill han ha piratkalas. Så idag har jag gjort egna etiketter till godispåsarna.

Trevligt helg

Medans fredagsmiddagen är i ugnen passar jag på att önska er alla en trevlig helg. Hoppas på lite mer sol nu efter alla dessa dagar med regn.