Fortsätt till huvudinnehåll

SUPER GOTT brytbröd med örter..

Degen
7 dl Vetemjöl
1/2 paket Jäst
1 msk flytande Honung


1/2 msk Salt
3 dl ljummet Vatten

Topping
Tomater
Rödlök
(Oliver)
Flingsalt
Färska Örter
1 msk Olivolja

Blanda Mjöl, smulad Jäst, Honung & Salt i en bunke.
Tillsätt Vatten & arbeta samman
till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en tjock platta
(ungefär som en tjock pizza).
Lyft över på en plåt.
Lägg på toppingen & ringla över olja, strö
över örter (timjan hade vi, men är ju en smaksak)
& salt (flingsalt).
Låt brödet jäsa i ytterligare 25 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Fantastiskt gott enligt vår smak, passar perfekt till grillat!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Kantarell Soppa..

Skrev för ett tag sen att jag var bjuden på tjejmiddag. Jätte god mat var det!! Och till förrätt fick vi Kantarell soppa. Jag gillar inte svamp så jätte mkt, iaf inte kantareller..kan vara gott om det är i någon gryta med kött osv. Men trodde aldrig jag skulle tycka denna soppan var såååååå god. Jag har gått & riktigt längtat efter denna soppa=)). Så härom dagen fick jag receptet så jag kunde göra den själv. Tack så mycket M=)). Här är receptet. 1 1/2 - 2 Liter Kantareller (färdig rensade) 2 msk Smör

Kokostosca..

Fy vilket trist väder det varit idag. Vi var borta och städade det allra sista i huset förut så nu är det helt klart där. Skönt!!! Och så har vi bakat Kokostosca så nu är det snart dax för fika.. Du behöver ; 150g Smör 3 ägg