Fortsätt till huvudinnehåll

Mormors Havrekakor med Apelsin & Russin..


250 g Smör
3 dl Socker
1 Ägg
2,5 dl Havregryn
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 dl Russin
1 Apelsin ( riv allt skal)

Smällt Smöret.
Blanda Smöret & Sockret. Tillsätt
Ägget & vispa.
Ta sedan i Vetemjöl, Havregryn, Bakpulver
& Apelsinskalet.
Vispa ytterligare. Blanda sedan i Russinen.
Rör om.
Rulla till små bollar & lägg på en
plåt, platta lite lätt.
Sen in i ugnen på 180 grader i ca 10-12 min..
.. beroende på hur stora ni gör.
Mina blir alltid ganska stora.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Kantarell Soppa..

Skrev för ett tag sen att jag var bjuden på tjejmiddag. Jätte god mat var det!! Och till förrätt fick vi Kantarell soppa. Jag gillar inte svamp så jätte mkt, iaf inte kantareller..kan vara gott om det är i någon gryta med kött osv. Men trodde aldrig jag skulle tycka denna soppan var såååååå god. Jag har gått & riktigt längtat efter denna soppa=)). Så härom dagen fick jag receptet så jag kunde göra den själv. Tack så mycket M=)). Här är receptet. 1 1/2 - 2 Liter Kantareller (färdig rensade) 2 msk Smör

Vilken Julhelg..

Vilken Julhelg det har varit. I fredags var vi i Göteborg, gick på stan. Sen mötte vi upp några vänner & gick på Jul på Liseberg. Är så himla mysigt och fint med alla lampor överallt och all julmusik dom spelar. M en hjälp vad kallt det var..   Och idag på förmiddagen bakade jag och S Snögubbemuffins. Söta & jätte goda. Och på em idag var vi på julbord. Tomten på bilden var så himla bra, vilken härlig farbror. Han berättade saga för barnen, om hur han blev jultomte och gav dom pyssel. Sen har vi kokat lite knäck, ca 100st=). Och en bild på S lilla julgran hon pysslade i lördags, jätte fin!!   Nu har jag verkligen julkänsla kan jag säga, så härligt! Hoppas ni haft en mysig 2:a advent. kram H.