Fortsätt till huvudinnehåll

Baguetter..

6 dl Vatten
50g Jäst
2 msk Matolja

2 tsk Salt
12-13 dl Vetemjöl

Jag brukar göra på halva receptet, då
blir det 2 stora baguetter.

Värm vattnet till 37 grader.
Smula sönder jästen i vattnet & blanda.
Tillsätt olja, salt & nästan allt mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Knåda ihop till en deg.
Låt jäsa i 45 min under duk.
Ta ut degen på mjölat bakbord, men knåda INTE.
Dela den i 3 delar.
Kavla ut varje del & rulla ihop varje kaka
på långsidan.
Lägg dom på tvären på en plåt.
Skär några snitt.
Strö över mjöl ovanpå (Jag tar även flingsalt).
Låt dem jäsa igen ca 40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten i ca 8 min.
Sänk sedan tempraturen till 200 grader & grädda
ytterligare 20 min.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Kantarell Soppa..

Skrev för ett tag sen att jag var bjuden på tjejmiddag. Jätte god mat var det!! Och till förrätt fick vi Kantarell soppa. Jag gillar inte svamp så jätte mkt, iaf inte kantareller..kan vara gott om det är i någon gryta med kött osv. Men trodde aldrig jag skulle tycka denna soppan var såååååå god. Jag har gått & riktigt längtat efter denna soppa=)). Så härom dagen fick jag receptet så jag kunde göra den själv. Tack så mycket M=)). Här är receptet. 1 1/2 - 2 Liter Kantareller (färdig rensade) 2 msk Smör

Kokostosca..

Fy vilket trist väder det varit idag. Vi var borta och städade det allra sista i huset förut så nu är det helt klart där. Skönt!!! Och så har vi bakat Kokostosca så nu är det snart dax för fika.. Du behöver ; 150g Smör 3 ägg