6 dl
Vatten
50g Jäst
2 msk Matolja
2 tsk Salt
12-13 dl Vetemjöl
Jag brukar göra på halva receptet, då
blir det 2 stora baguetter.
Värm vattnet till 37 grader.
Smula sönder jästen i vattnet & blanda.
Tillsätt olja, salt & nästan allt mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Knåda ihop till en deg.
Låt jäsa i 45 min under duk.
Ta ut degen på mjölat bakbord, men knåda INTE.
Dela den i 3 delar.
Kavla ut varje del & rulla ihop varje kaka
på långsidan.
Lägg dom på tvären på en plåt.
Skär några snitt.
Strö över mjöl ovanpå (Jag tar även flingsalt).
Låt dem jäsa igen ca 40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten i ca 8 min.
Sänk sedan tempraturen till 200 grader & grädda
ytterligare 20 min.
50g Jäst
2 msk Matolja
2 tsk Salt
12-13 dl Vetemjöl
Jag brukar göra på halva receptet, då
blir det 2 stora baguetter.
Värm vattnet till 37 grader.
Smula sönder jästen i vattnet & blanda.
Tillsätt olja, salt & nästan allt mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Knåda ihop till en deg.
Låt jäsa i 45 min under duk.
Ta ut degen på mjölat bakbord, men knåda INTE.
Dela den i 3 delar.
Kavla ut varje del & rulla ihop varje kaka
på långsidan.
Lägg dom på tvären på en plåt.
Skär några snitt.
Strö över mjöl ovanpå (Jag tar även flingsalt).
Låt dem jäsa igen ca 40 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten i ca 8 min.
Sänk sedan tempraturen till 200 grader & grädda
ytterligare 20 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för era kommentarer!!
Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail hannahaba85@gmail.com
ha det gott!