Fortsätt till huvudinnehåll

Rabarberkaka med Crumbel..


Kaka

6 msk Gräddfil
2 st Ägg
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2 dl Socker
1 tsk Bakpulver
75 g Smör, rumsvarmt
50 g Hackade Hasselnötter


Crumbler
50 g Smör
1/2 dl Socker
1/2 tsk Vaniljsocker
2 msk ljus Muscovadosocker
1 1/2 dl Vetemjöl


Fyllning
225g Rabarber
2 msk Vetemjöl
1/2 dl strösocker


Börja med Crumbeln, Smällt Smöret i en kastrull.
Tillsätt Socker, Vaniljsocker, Muscovadosocker
& rör ihop.
Töm över i en skål & blanda i mjölet. Rör det
till en smulig massa.
Ställ i kylen.
Sätt på ugnen på 175grader.
Gör fyllningen genom att skära Rabarberna i bitar.
Lägg dem i en skål & blanda med Vetemjöl & Socker.
Låt stå i ca 15 min & rör om några ggr.
Kakan: Blanda Gräddfil & Ägg i en skål.
Blanda Vaniljsocker, Mjöl, Socker &
Bakpulver i en annan skål.
Tillsätt Smör i mjölblandningen & rör
ihop till en smulig deg.
Vänd ner Hasselnötterna & Äggblandningen,
till en slät smet.
Lägg kaksmeten i en smord form. Lägg
Rabarberblandningen ovanpå.
Ta fram crumbeln & strö över kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Servera ljummen eller kall med lite Glass eller bara som den är!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Dagiskaka..

3 Ägg 3 dl Socker

Marksten..