Fortsätt till huvudinnehåll

Rabarberkaka med Crumbel..


Kaka

6 msk Gräddfil
2 st Ägg
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2 dl Socker
1 tsk Bakpulver
75 g Smör, rumsvarmt
50 g Hackade Hasselnötter


Crumbler
50 g Smör
1/2 dl Socker
1/2 tsk Vaniljsocker
2 msk ljus Muscovadosocker
1 1/2 dl Vetemjöl


Fyllning
225g Rabarber
2 msk Vetemjöl
1/2 dl strösocker


Börja med Crumbeln, Smällt Smöret i en kastrull.
Tillsätt Socker, Vaniljsocker, Muscovadosocker
& rör ihop.
Töm över i en skål & blanda i mjölet. Rör det
till en smulig massa.
Ställ i kylen.
Sätt på ugnen på 175grader.
Gör fyllningen genom att skära Rabarberna i bitar.
Lägg dem i en skål & blanda med Vetemjöl & Socker.
Låt stå i ca 15 min & rör om några ggr.
Kakan: Blanda Gräddfil & Ägg i en skål.
Blanda Vaniljsocker, Mjöl, Socker &
Bakpulver i en annan skål.
Tillsätt Smör i mjölblandningen & rör
ihop till en smulig deg.
Vänd ner Hasselnötterna & Äggblandningen,
till en slät smet.
Lägg kaksmeten i en smord form. Lägg
Rabarberblandningen ovanpå.
Ta fram crumbeln & strö över kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Servera ljummen eller kall med lite Glass eller bara som den är!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Kantarell Soppa..

Skrev för ett tag sen att jag var bjuden på tjejmiddag. Jätte god mat var det!! Och till förrätt fick vi Kantarell soppa. Jag gillar inte svamp så jätte mkt, iaf inte kantareller..kan vara gott om det är i någon gryta med kött osv. Men trodde aldrig jag skulle tycka denna soppan var såååååå god. Jag har gått & riktigt längtat efter denna soppa=)). Så härom dagen fick jag receptet så jag kunde göra den själv. Tack så mycket M=)). Här är receptet. 1 1/2 - 2 Liter Kantareller (färdig rensade) 2 msk Smör

Kokostosca..

Fy vilket trist väder det varit idag. Vi var borta och städade det allra sista i huset förut så nu är det helt klart där. Skönt!!! Och så har vi bakat Kokostosca så nu är det snart dax för fika.. Du behöver ; 150g Smör 3 ägg