6 msk
Gräddfil
2 st Ägg1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
2 dl Socker
1 tsk Bakpulver
75 g Smör, rumsvarmt
50 g Hackade Hasselnötter
Crumbler
50 g Smör
1/2 dl Socker
1/2 tsk Vaniljsocker
2 msk ljus Muscovadosocker
1 1/2 dl Vetemjöl
Fyllning
225g Rabarber
2 msk Vetemjöl
1/2 dl strösocker
Börja med Crumbeln, Smällt Smöret i en kastrull.
Tillsätt Socker, Vaniljsocker, Muscovadosocker
& rör ihop.
Töm över i en skål & blanda i mjölet. Rör det
till en smulig massa.
Ställ i kylen.
Sätt på ugnen på 175grader.
Gör fyllningen genom att skära Rabarberna i bitar.
Lägg dem i en skål & blanda med Vetemjöl & Socker.
Låt stå i ca 15 min & rör om några ggr.
Kakan: Blanda Gräddfil & Ägg i en skål.
Blanda Vaniljsocker, Mjöl, Socker &
Bakpulver i en annan skål.
Tillsätt Smör i mjölblandningen & rör
ihop till en smulig deg.
Vänd ner Hasselnötterna & Äggblandningen,
till en slät smet.
Lägg kaksmeten i en smord form. Lägg
Rabarberblandningen ovanpå.
Ta fram crumbeln & strö över kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Servera ljummen eller kall med lite Glass eller bara som den är!!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för era kommentarer!!
Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail hannahaba85@gmail.com
ha det gott!