Fortsätt till huvudinnehåll

Kladdkaka med Havregryn..

300g Smör
5 dl Socker
2 dl Havregryn
4 Ägg
3 dl Vetemjöl
1 1/2 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker

Smält smöret i en stor gryta
& blanda i Socker,Havregryn & Ägg.
Sikta till sist ner Vetemjöl,
Kakao & Vaniljsocker.
Bred sedan ut smeten i en
bakplåtspappersklädd långpanna.
Grädda i 175 grader.
Får gärna vara lite seg när den
kommer ut & sen skär den
i rutor när den svalnat lite.

Perfekt att ha med sig ut nu i det
fina vädret när man tex ska ha
picknick & går jätte fort att bara slänga ihop!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Kantarell Soppa..

Skrev för ett tag sen att jag var bjuden på tjejmiddag. Jätte god mat var det!! Och till förrätt fick vi Kantarell soppa. Jag gillar inte svamp så jätte mkt, iaf inte kantareller..kan vara gott om det är i någon gryta med kött osv. Men trodde aldrig jag skulle tycka denna soppan var såååååå god. Jag har gått & riktigt längtat efter denna soppa=)). Så härom dagen fick jag receptet så jag kunde göra den själv. Tack så mycket M=)). Här är receptet. 1 1/2 - 2 Liter Kantareller (färdig rensade) 2 msk Smör

Kokostosca..

Fy vilket trist väder det varit idag. Vi var borta och städade det allra sista i huset förut så nu är det helt klart där. Skönt!!! Och så har vi bakat Kokostosca så nu är det snart dax för fika.. Du behöver ; 150g Smör 3 ägg