Fortsätt till huvudinnehåll

SUPER GOTT brytbröd med örter..

Degen
7 dl Vetemjöl
1/2 paket Jäst
1 msk flytande Honung


1/2 msk Salt
3 dl ljummet Vatten

Topping
Tomater
Rödlök
(Oliver)
Flingsalt
Färska Örter
1 msk Olivolja

Blanda Mjöl, smulad Jäst, Honung & Salt i en bunke.
Tillsätt Vatten & arbeta samman
till en smidig deg.
Låt jäsa under duk i 30 min.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Kavla ut degen till en tjock platta
(ungefär som en tjock pizza).
Lyft över på en plåt.
Lägg på toppingen & ringla över olja, strö
över örter (timjan hade vi, men är ju en smaksak)
& salt (flingsalt).
Låt brödet jäsa i ytterligare 25 min.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Fantastiskt gott enligt vår smak, passar perfekt till grillat!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagiskaka..

3 Ägg
3 dl Socker

Jätte god pastasallad med kassler & äpplen..

Jätte god är den & väldigt enkel. Gör sig dock inte så väldigt snygg på bild..=) Detta receptet är till 4-6 personer
Du behöver;
500g Kassler
6 dl Kokt spiral makaroner

Rosenbåge

Nu har vi en rosenbåge i trädgården med lite murgröna som klättrar. Och även en häck ut med muren.Skönt att en del av trädgården börjar bli färdig.
Nu fattas det bara en grind osv osv.
Men vi har kommit en bra bit på vägen. Hoppas ni får en fortsatt fin måndag.