Fortsätt till huvudinnehåll

Lingonbröd..

Så himla gott Lingonbröd.
Lätt att göra & inte massa socker och sirap i.
Ingen jäsning heller, det är de jag tycker är tråkigaste när man ska baka bröd.
Jäsning.
Men det slipper man med detta=).
 


Du behöver;
5 dl Vetemjöl
2 dl Grovt Rågmjöl

1 dl Solroskärnor
1/2 dl Krossat Linfrön
1/2 dl Rågkross
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
5 dl Naturell yoghurt (3%)
1 dl Lingonsylt

Sätt på ugnen på 175 grader.
Smörja en form med matfett (1,5 liter).
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan yoghurt & lingonsylt, blanda om.
Häll i degen i formen, strö över lite solroskärnor.
Sedan in i nedre delen av ugn i 70 minuter.

Ha det så bra..kram kram.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Dagiskaka..

3 Ägg 3 dl Socker

Marksten..