Fortsätt till huvudinnehåll

Lingonbröd..

Så himla gott Lingonbröd.
Lätt att göra & inte massa socker och sirap i.
Ingen jäsning heller, det är de jag tycker är tråkigaste när man ska baka bröd.
Jäsning.
Men det slipper man med detta=).
 


Du behöver;
5 dl Vetemjöl
2 dl Grovt Rågmjöl

1 dl Solroskärnor
1/2 dl Krossat Linfrön
1/2 dl Rågkross
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
5 dl Naturell yoghurt (3%)
1 dl Lingonsylt

Sätt på ugnen på 175 grader.
Smörja en form med matfett (1,5 liter).
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan yoghurt & lingonsylt, blanda om.
Häll i degen i formen, strö över lite solroskärnor.
Sedan in i nedre delen av ugn i 70 minuter.

Ha det så bra..kram kram.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hallen..

Hallen...   

Kokostosca..

Fy vilket trist väder det varit idag. Vi var borta och städade det allra sista i huset förut så nu är det helt klart där. Skönt!!! Och så har vi bakat Kokostosca så nu är det snart dax för fika.. Du behöver ; 150g Smör 3 ägg

Kantarell Soppa..

Skrev för ett tag sen att jag var bjuden på tjejmiddag. Jätte god mat var det!! Och till förrätt fick vi Kantarell soppa. Jag gillar inte svamp så jätte mkt, iaf inte kantareller..kan vara gott om det är i någon gryta med kött osv. Men trodde aldrig jag skulle tycka denna soppan var såååååå god. Jag har gått & riktigt längtat efter denna soppa=)). Så härom dagen fick jag receptet så jag kunde göra den själv. Tack så mycket M=)). Här är receptet. 1 1/2 - 2 Liter Kantareller (färdig rensade) 2 msk Smör