Så himla gott Lingonbröd.
Lätt att göra & inte massa socker och sirap i.
Ingen jäsning heller, det är de jag tycker är tråkigaste när man ska baka bröd.
Jäsning.
Men det slipper man med detta=).
Du behöver;
5 dl Vetemjöl
2 dl Grovt Rågmjöl
1 dl Solroskärnor
1/2 dl Krossat Linfrön
1/2 dl Rågkross
2 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
5 dl Naturell yoghurt (3%)
1 dl Lingonsylt
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smörja en form med matfett (1,5 liter).
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan yoghurt & lingonsylt, blanda om.
Häll i degen i formen, strö över lite solroskärnor.
Sedan in i nedre delen av ugn i 70 minuter.
Ha det så bra..kram kram.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Tack för era kommentarer!!
Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail hannahaba85@gmail.com
ha det gott!